Ons verhaal

Maria Bruurs, moeder Krijnen, begon in 1948 haar buurtwinkel.

Buurtwinkels waren tot in de jaren 70   een vertrouwd beeld in het dorp. Het waren zelfstandige ondernemers waar je je boodschappen ging halen en aan het eind van de maand betaalde je de rekening. Ondernemer zijn is de familie Bruurs aangeboren.

In 1976 nam Henk Krijnen de winkel van moeder over. Maar er was toen ook al een kleine kentering merkbaar. Zelfbedieningswinkels en supermarkten rezen als paddenstoelen uit de grond en dat betekende al snel het einde voor veel ondernemers. De omzetten kelderden en er werd besloten om meer en meer rookwaren en snoep te gaan verkopen. Later werden daar nog diversen kansspelen aan toegevoegd. Met deze veranderingen werd het drukker en drukker in de winkel en de eenmanszaak werd aangevuld met nieuwe personeelsleden.

Inmiddels heeft de derde generatie zich aangemeld, de kinderen van Henk Krijnen, Stijn en Mieke hebben in 2014 de winkel overgenomen en tevens in een modern jasje gestoken.

Bij Krijnen Rookwaren wordt iedereen netjes en vlug geholpen. Deze service staat dan ook bij Krijnen Rookwaren hoog in het vaandel.